Pieksämäen vapaaseurakunta

Tällä viikolla tapahtuu

Aamurukoukset  ma ja to klo 8.45 
 Tiistaisin klo 12.00 Kahvihetki
Keskiviikkoisin klo 11.15 Soppakirkko ja kirkkokahvit,
 ViaDia, Keskuskatu 24

  • Ma 4.11. klo 14.00 Hartaushetki Abelissa
  • Ke 6.11. klo 18.00 Israel-ilta, Tuija ValtanenToini Lappalainen, Kari Härkönen
  • To 7.11. klo 18.00 Yhteinen Sanan ja rukouksen ilta, Hannu Airaksinen, Kari Härkönen
  • Pe 8.11. klo 11.00 alkaen Evankeliumia ja soppatykki Lidlin takana
  • Su 10.11. klo 16.00 Jumalanpalvelus, Kari Härkönen, rukouspalvelu, kahvit

Pieksämäen vapaaseurakunta

Koulukatu 12

76100 PIEKSÄMÄKI

pieksamaki(at)svk.fi

Vapaakirkollinen työ Pieksämäellä alkoi vuonna 1934, kun Siilin hautausmaalle erästä vainajaa siunaamaan saapui Kuopiosta Vapaakirkon pastori Kaarlo Lehto. Saattoväki oli kiinnostunut hengellisistä asioista, ja niin sai alkunsa säännöllinen kokoustoiminta.

Aluksi tilaisuuksia pidettiin kodeissa, mutta työn laajentuessa tarvittiin isommat toimitilat. Sodan jäkeen Ruotsin Lähetysliitto lahjoitti Suomen Vapaakirkolle kolme parakkikirkkoa, joista Pieksämäki sai yhden. Se oli pienelle seurakunnalle suuri rukousvastaus. Työ Myllykadun kirkossa käynnistyi tammikuussa 1948 ja jatkui samoissa tiloissa 26 vuotta.

Alkujaan Puhelinyhdistyksen talo ja sittemmin Helluntaiseurakunnan rukoushuone Keskuskadun varressa osoittautui seuraavaksi kokoustilaksi. Samoihin aikoihin alkoi uuden kirkon rakentaminen Koulukatu 12. Elokuussa 1977 vietettiin nykyisen kirkon vihkijäisjuhlaa.

Vuosikymmenten aikana seurakunnan pastoreina tai evankelistoina ovat työskennelleet: August Lindgren, Leo Vesalainen, Einari Mäkelä, Eino Makkonen, Vilho Huhtamäki, Sanni Särkkä, Maija Valkonen, Kauko Kulju, Olavi Könönen, Toivo Kuusinen, Paavo Riikonen, Ilmo Lappalainen, Simo Salo (Åkerlund), Elli Tiihonen, Seija Hyytiäinen, Siiri Käräjämies,Tuija Laitinen, Pertti Räty, Mika Kanniainen, Raimo Mannelin ja Timo Jormakka. Nykyinen pastorimme, Kari Härkönen, tuli seurakunnan paimeneksi syyskuussa 2014. 

Seurakunta on kuin iso perhe, jossa jokainen jäsen kantaa vastuuta uhraten vapaaehtoisesti niin aikaansa, voimiaan kuin varojaankin. Pienestä alusta on kasvanut yli 200-jäseninen seurakunta, jolle koko historiansa ajan on ollut ominaispiirteenä vahva herätyskristillisyys, energisyys ja toiminnallisuus. Armollisen Jumalan suurta ihmettä on, että kooltaan näinkin pienen joukon keskuudesta on lähtenyt työntekijöitä jokaiseen maanosaan. Miten se on mahdollista?!

Vastaukseksi riittää yksi sana ja se sana on RAKKAUS! Rakkaus Jeesukseen Kristukseen, joka on ensin rakastanut meitä ja antanut itsensä meidän edestämme.


Parakkikirkko
Parakkikirkon valmistumisesta kertoi sanomalehti seuraavasti:"Vapaakirkon valmistuminen Pieksämäelle on todella merkittävä ilon aihesillä koko kauppalassa ei ole ainoatakaan muuta hengellistä kokoushuonetta, lukuun ottamatta luterilaista kirkkoa, joka on usean kilometrin päässä asemaltaNyt vihitty Vapaakirkko on hyvällä paikalla lähellä asemaa. Kirkossa on 160 istumapaikkaaLisäksi on pikkusali ja keittiö, jossa vahtimestari asuu".

Kotikokous Kemppaisilla

Kemppaisilla Partaharjussa pidetyn kotikokouksen osanottajia 1950-luvulla.