Tervetuloa terveenä ja käsihygeniasta ja turvaväleistä huolehtien.

Aamurukoukset ma, ti ja pe klo 8.45

• Su 10.10. klo 16.00 Ehtoollisjuhla, Hannu Räty, Kari Härkönen, Gideonit
  • Ti 12.10. klo 18.00 Kasva uskossa- tilaisuus: Ristin merkitys
  • To 14.10. klo 18.00 Lähetysilta
  • Su 17.10. klo 14.00 ja klo 16.00 pastori ARI TALJA, Kari Härkönen

Mahdottomasta mahdollista!

Kiitos Jeesukselle, että saat olla tekemisissä sellaisen Jumalan kanssa, joka edelleenkin tekee yliluonnollisia tekoja: Hän tekee suuria, tutkimattomia tekoja, ihmeitä ilman määrää (Job.9:9). Raamattua lukiessamme huomaamme, kuinka monilta sivuilta nousevat esille Jumalan ”ylitse ymmärryksen” käyvät voimateot. Luomakunnan luominen on yksi esimerkki Herran Sanan mahtavasta voimasta. Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä (Heb. 11:3). Luomisteon ihmeestä puhuu myös Paavalin kirje Kolossan seurakunnalle: Sillä hänessä(Kristuksessa) luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen (Jeesuksen) kauttansa ja häneen (Kol. 1:16).

Jumalan Sanan hylkäävä maailman  viisaus” selittää luomakunnan synnyn toisella tavalla. Kosmologiaan (oppi maailman rakenteesta) on muotoutunut vallitseva teoria alkuräjähdyksestä. Varsinkin 1960-luvulta lähtien on opetettu maailman syntyneen tiheästä ja kuumasta energian ja aineen kasaumasta 13.8 miljardia vuotta sitten niin kutsutussa alkuräjähdyksessä ja on siitä lähtien jatkuvasti laajentunut. Tämän teorian mukaan ensimmäisinä kolmena minuuttina syntyivät maailmankaikkeuden kevyiden alkuaineiden varastot, vety, helium ja jonkin verran deuteriumia ja litiumia. Maailman ”viisaus” ei siis huomioi laisinkaan Jumalan olemassaoloa ja Hänen ihmeellisen Sanansa luomisvoimaa maailmankaikkeuden synnyssä.

Kuitenkin uudestisyntynyt Jeesuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen uskova kristitty uskoo, että Jumala loi maailman ja kaiken mitä siinä on Sanallaan. Alussa ei ollut siis mitään, ei aineen kasaumaa, ei atomeja, ei alkuaineita eikä alkuräjähdystä. Jumalan luomisvoimaisten sanojen jälkeen alkoi tapahtua. Kun luet 1. Mooseksen kirjan luvut yksi ja kaksi, huomaat, miten Jumala viisaudessaan loi kaiken kauniisti ja tasapainoiseen järjestykseen luomakunnassaan. Jumalan sanat olivat tehokkaita, sillä uudelleen ja uudelleen luomissanan jälkeen toistuu: ”ja tapahtui niin”.

Ihminen, joka luotiin kuudentena päivänä Jumalan kuvaksi, seppelöitiin kunnialla ja kirkkaudella (Ps. 8). Ihminen ei kuitenkaan kyennyt säilyttämään puhtauttaan paratiisissa, vaan lankesi käärmeen ja sielunvihollisen houkuttelemana syntiin (1. Moos. 3). Tuosta katastrofista lähtien ihminen on joutunut monenlaisiin ongelmiin ja vaikeuksiin sekä mahdottomiin tilanteisiin, joista vain Jumala on voinut päästää vapaaksi. 2. Mooseksen kirjassa kerrotaan, kuinka Israelin kansa vapautui Egyptin orjuudesta. Luvussa 14 kerrotaan, miten Israelin kansan eteneminen pysähtyi Punaisen meren rannalle. Siellä egyptiläisten sotajoukot saavuttivat leiriytyneen kansan. Israelilaiset olivat ”puun ja kuoren” välissä. Toisella puolella oli meri. Toisella olivat sotajoukot. Tilanne inhimillisesti katsottuna oli mahdoton. Jumala puuttui asioiden kulkuun ja järjesti pelastuksen: Mutta sinä nosta sauvasi ja ojenna kätesi meren yli ja halkaise se, niin että israelilaiset voivat käydä meren poikki kuivaa myöten (2. Moos. 14:16). Mahdoton tilanne tehtiin mahdolliseksi. Kiitos Herralle! Kansa pääsi kuivin jaloin toiselle rannalle. Samaa yrittäneet egyptiläiset hukkuivat.

Meidänkin elämäämme tulee tilanteita, joissa tarvitsemme Jumalan yliluonnollisen käden ja Sanan voimaa. Ensin jokin haaste tai tehtävä näyttää mahdottomalta, mutta Jumala armossaan tekeekin sen mahdolliseksi. Palautetaan mieliimme eräs epäuskoinen isä, jonka pojan kimppuun toistuvasti kävi henkivalta. Jeesus vapautti tuon pojan riivaajan voimasta . Sitä ennen Herra sanoi pojan isälle: Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo (Mark. 9:17–29).

Jos et ole vielä kokenut uudestisyntymisen ihmettä, niin voit rukoilla tämän rukouksen: Rakas Herra! Tulen sinun luoksesi syntisenä, armoa kaipaavana ihmisenä. Tunnustan sinulle, että olen elänyt elämäni erossa sinusta. Tahdon nyt ottaa sinut vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana, pelasta minut ja uudestisynnytä minut elävään uskoon Sanasi ja Pyhän Henkesi kautta. Sinä, Jeesus, kuolit puolestani ja maksoit kalliin hinnan vapaudestani. Uskon nyt vuodattamaasi veresi voimaan, jossa minun kaikki syntini pyyhitään pois. Täytä minut Pyhällä Hengellä ja anna minun tunnustaa nimeäsi ihmisten edessä. Johda minut seurakuntayhteyteen. Amen!

Aiemmat tekstit löytyvät Arkistosta.

Jos haluat keskusteluapua, sielunhoitoa, rukouspalvelua, ota yhteyttä pastori Kari Härköseen soittamalla tai lähettämällä tekstiviesti puhelinnumeroon 045 311 0780. Voit myös llähettää sähköpostia: kari.harkonen11(at)luukku.com tai pieksamaki(at)svk.fi.

Copyright © 2021. All Rights Reserved.